Yeni medya ve internet haberciliği üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Yrd. Doç. Dr. Berrin Kalsın‘ın editörlüğünü yaptığı “Tüm Boyutlarıyla İnternet Haberciliği” kitabı çıktı.
Farklı üniversitelerden akademisyenlerin ve sektörden uzman isimlerin çalışmalarının yer aldığı kitapta biri ortak çalışma olmak üzere 11 makale bulunmakta.
Kitaptaki çalışmaların yazarları ve makaleleriyle ilgili kısa bilgiler şu şekilde:
Kitabın ilk bölümünde Yrd. Doç. Dr. Berrin Kalsın, “Robot Gazeteciliğinin Yükselişi: Haber Odalarının Yeni Çalışanları” başlıklı çalışması ile robot gazeteciliğinin ortaya çıkışını, çalışma şeklini ve etkilerini inceliyor.
“Euro 2016 ve Yeni Medya Kullanımı” başlıklı çalışması ile Müge Demir, Euro 2016’da kullanılan yeni medya teknolojilerini ve haberleşme şekillerini ele almıyor.
“Dijital Medyada Adı da Kendide Olmayan Bir Azınlık: Zazalar” başlıklı çalışması ile Suat Sungur, Türkiye’de bir azınlık olarak Zazaları ve Zazaların dijital medyada temsil edilme sıklığını inceliyor.
Ali Murat Kırık ve Ceren Yegen “Değişen Habercilik Pratikleri Çerçevesinde Sosyal Medyada Yurttaş Gazeteciliği” başlıklı çalışmaları ile sosyal medya haberciliğini ve yurttaş gazeteciliğinin geldiği noktayı ortaya koyuyor.
Alper Kırklar “İnteraktif Dijital Hikâye Anlatımı ve Habercilik Eğitimi İçin Yeni Yaklaşımlar” adlı çalışması ile dijital medyada hikâye anlatımını, yeni medya haber dilini ve internet haberciliği eğitimini irdeliyor.
Burcu Akkaya “İnternet Haberciliğinde Kadına ve Çocuklara Yönelik Şiddet Haberlerinde Etik Sorunlar:
Yanlış Fotoğraf Kullanımı” adlı makalesi ile internette kadına ve çocuklara yönelik şiddet haberlerinde kullanılan yanlış fotoğrafları inceliyor ve çözüm önerilerinde bulunuyor.
Yanlış Fotoğraf Kullanımı” adlı makalesi ile internette kadına ve çocuklara yönelik şiddet haberlerinde kullanılan yanlış fotoğrafları inceliyor ve çözüm önerilerinde bulunuyor.
“Geleneksel Habercilikten İnternet Haberciliğine Geçiş Sürecinde Ortaya Çıkan Etik Sorunlar” başlıklı makalesi ile İpek Okkay, genel anlamda internet haberciliğine etik değerler açısından yaklaşmış ve karşılaşılan sorunları ele alıyor.
“Bilişim Teknolojileri ve Yeni Medya: Yeni Dünya” başlıklı çalışması ile kitaba katkıda bulunan Medya Akademi kurucusu, gazeteci Okan Yüksel ise internet haberciliğinin dününü, bugününü ve geleceğini sektörel bir bakış açısıyla ele alıyor.
“Küresel Gazeteciliğin Geleceği: Veri Gazeteciliği” adlı çalışması ile Pınar Dağ, veri gazeteciliğinin tarihsel gelişimini, bugün geldiği noktayı ve haberciliğe etkilerini inceliyor.
“Mobil Teknolojileri Sayesinde Hızlıca Yayılan Sahte Haberlerle Başa Çıkmanın Yöntemleri: Bilgi Doğrulama Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışması ile Şevket Uyanık ise mobil habercilik ile birlikte kullanıcılar arasında hızla yayılan sahte haberlerin nasıl doğrulanması gerektiği üzerine tespitlerde bulunuyor ve çözüm önerileri sunuyor.
No comments:
Post a Comment