Merhaba Gazetesi (Konya): Zeytin ve Zeytinyağı Günü Düzenlenecek
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için Konya’da zeytin ve zeytinyağı günü düzenlenecek.
Konya Ticaret Odası’ndaki etkinlik bugün saat 09.00’da “Zeytinyağı ve zeytinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ve mutfaktaki yeri ve nefaseti” konulu konferansla başlayacak. Ardından, gurme Vedat Başaran, İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Eren Akç...içek ve UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet’in yer alacağı panel düzenlenecek. Başaran’nın zeytinyağlı yemeklerin yapılışıyla ilgili mutfak sırlarını paylaşacağı etkinlik, zeytin ve zeytinyağı tadımıyla sona erecek.
UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Tibet, etkinliği Uluslararası Zeytin Konseyi’nin Bornova Zeytincilik İstasyonu, Aydın Ticaret Borsası ve UZZK Kalite Kontrol Programı üyeleri Ana Gıda, Ant Gıda, Kristal ve Tariş’in destekleriyle düzenlediklerini belirtti. Türkiye’nin zeytin üretme potansiyeli yüksek ülke olmasına rağmen ürün tüketiminde birçok Avrupa ülkesinin gerisinde bulunduğuna dikkati çeken Tibet, şunları kaydetti: “Biz, zeytinyağını doğanın insana armağan ettiği mucize olarak görüp, zeytinyağıyla yapılan her yemeği de kültürel miras kabul ediyoruz. Bundan dolayı bu etkinliği halkımıza zeytinyağını daha çok sevdirebilmek, sağlığımıza olumlu etkileri daha çok kişiye duyurabilmek, mutfakta tat ve nefaset üzerindeki etkisinin ipuçlarını meraklılarına anlatabilmek için düzenliyoruz. Etkinliğimize sağlıklı yaşamayı ve yaşlanmayı isteyen herkesi bekliyoruz.” http://bit.ly/1lwjgkV
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için Konya’da zeytin ve zeytinyağı günü düzenlenecek.
Konya Ticaret Odası’ndaki etkinlik bugün saat 09.00’da “Zeytinyağı ve zeytinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ve mutfaktaki yeri ve nefaseti” konulu konferansla başlayacak. Ardından, gurme Vedat Başaran, İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Eren Akç...içek ve UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet’in yer alacağı panel düzenlenecek. Başaran’nın zeytinyağlı yemeklerin yapılışıyla ilgili mutfak sırlarını paylaşacağı etkinlik, zeytin ve zeytinyağı tadımıyla sona erecek.
UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Tibet, etkinliği Uluslararası Zeytin Konseyi’nin Bornova Zeytincilik İstasyonu, Aydın Ticaret Borsası ve UZZK Kalite Kontrol Programı üyeleri Ana Gıda, Ant Gıda, Kristal ve Tariş’in destekleriyle düzenlediklerini belirtti. Türkiye’nin zeytin üretme potansiyeli yüksek ülke olmasına rağmen ürün tüketiminde birçok Avrupa ülkesinin gerisinde bulunduğuna dikkati çeken Tibet, şunları kaydetti: “Biz, zeytinyağını doğanın insana armağan ettiği mucize olarak görüp, zeytinyağıyla yapılan her yemeği de kültürel miras kabul ediyoruz. Bundan dolayı bu etkinliği halkımıza zeytinyağını daha çok sevdirebilmek, sağlığımıza olumlu etkileri daha çok kişiye duyurabilmek, mutfakta tat ve nefaset üzerindeki etkisinin ipuçlarını meraklılarına anlatabilmek için düzenliyoruz. Etkinliğimize sağlıklı yaşamayı ve yaşlanmayı isteyen herkesi bekliyoruz.” http://bit.ly/1lwjgkV
KAYNAK:T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü FACEBOOK SAYFASI
No comments:
Post a Comment