Tuesday, 15 July 2014

Yerli gazoz dünyaya açılıyor

HTTP://06CEDMUHO.BLOGSPOT.COM.TR


Yerli gazoz dünyaya açılıyor

Safranbolu’ya özgü bir tat olarak 1936 yılından beri üretilen Bağlar Gazoz, 78 yıllık serüvenin ardından ilk ihracatını Almanya, Fransa ve Hollanda’ya yapmaya başladı.

    
gazoz
Bağlar Meşrubat şirketi yöneticisi Rıfat Aynacı, adını, üretime başladığı Bağlar semtinden alan Bağlar Gazoz’un günümüze dek özel dokusunu koruyarak Osmanlı dönemi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesi ile özdeşleşmiş durumda olduğunu belirtti. Bağlar Meşrubat şirketi yöneticisi Rıfat Aynacı, 1936’da sade gazozla başladıklarını ardından portakallı gazoz yaparak üretimlerini bugüne kadar sürdürdüklerini söyledi.

''KAPASİTE ARTIRIMINA BAŞLIYORUZ''

Mandalina, egzotik ve diğer çeşitlerde üretime başladıklarını belirten Aynacı, şöyle konuştu: “Ürün çeşitliliğindeki amaç ihracata yöneliktir. Şuan başta Almanya olmak üzere, Fransa ve Hollanda’ya ihracat yapıyoruz. Bağlar Gazoz yerel bir firma. Bizim sıkıntımız Batı Karadeniz bölgesinde olduğumuzdan dışarıya satışlarımızda navlum biniyor. Kapasitemizden dolayı şuan yetişemiyoruz. Bunun haricinde şirketimize olan talep çok fazla. Şimdi yavaş yavaş kapasite artırımına başlıyoruz. Kapasite artırımından sonra Türkiye’nin her yerine Bağlar Gazoz’u ulaştırmayı hedefliyoruz."

No comments:

Post a Comment

Featured post

Five Years After Reconversion: Hagia Sophia Embodies Turkey’s Cultural Crossroads

  ISTANBUL, JULY 2025   — Half a decade has passed since the iconic Hagia Sophia resumed its role as a working mosque, marking a watershed m...

Popular Posts