Sunday, 19 July 2015

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 80 katlı yapılan baklavaya yoğun talep.



Beypazarı'nın 80 katlı baklavasına yoğun talep



Beypazarı`ndaki tatlıcılar, baklava taleplerini karşılayabilmek için yoğun mesai harcıyor.
"80 katlı baklava"nın yapılışı,Beypazarı baklavasının yapılışı ise şöyle:"Adeta `ipek gibi` açılan yufkalar, üst üste dizilir.Bu yufkaların arasına 25 ya da 27 katta bir 3 kez öğütülmüş bol ceviz konur.Cevizden sonra üzerine tereyağ dökülen yufka, yüksek ısıda pişirilir.Şerbet döküldükten sonra bir süre bekletilen baklava, tüketime hazır hale gelir."
http://www.trthaber.com/

No comments:

Post a Comment

Featured post

Five Years After Reconversion: Hagia Sophia Embodies Turkey’s Cultural Crossroads

  ISTANBUL, JULY 2025   — Half a decade has passed since the iconic Hagia Sophia resumed its role as a working mosque, marking a watershed m...

Popular Posts